מועדים לשמחה, מה בסירים|סיר| לכבוד שביעי של פסח|מצה|?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוד לא סיימנו את האוכל משבת חו"המ, אבל מי סופר...
אחד החיילים חוזר לחג, בע"ה, ההורים שלי איתנו והזוג הצעיר אצל המחותנים.
כרגע בתכנון:
ליל שביעי של פסח:
מרק ירקות ומרק עוף (שניהם משבת)+קניידלעך
דג חריף (בורי)
פוטטטוס
קישואים ברוטב עגבניות

צהרי החג:
חזה ברוטב צלי שאמא שלי תכין
כדורי בשר ברוטב עגבניות שאמא שלי תכין
קיגל תפ"א
פשטידת קישואים (משבת)
תבשיל חצילים ופלפלים שאמא שלי תכין

מאפים:
עוגיות שקדים אטילקיות
עוגת שוקולד ללא קמח
עוגות משבת (גבינה, שקדים ותפוזים)

חג של חירות, בשורות טובות|דגל|
 
ואצלי -
תבשיל צוואר טלה עם פול ירוק ושמיר - מאכל פסח פרסי שאמור להיות עם אורז, אך זה נאסר עלי
פרוסות ביצה חצי קשה עם טונה "מעושנת" של טיולים/צבא, ורוטב 1000 האיים
סלט חסה ושאר ירקות
סלט סלק

על הטונה הזו שמעתי מהבנים שלי כבר לפני שנים ואחד מהם אף צילם בשבילי את התהליך כדי לעודד אותי להכין. היום הכנתי, רעיון מפתיע ונחמד, והתוצאה ממש טעימה.
קופסת טונה בשמן - פותחים את הקופסה ומניחים בצלחת שטוחה וגדולה חסינת חום. מכווצ'צ'ים מגבת נייר ומניחים מעל, מחכים שתספוג את השמן ומדליקים. לוקח קצת זמן עד שנדלק. מחכים עד שהאש מכלה את כל השמן (לוקח יותר מכמה דקות). הנייר השרוף הופך לגוש מספיק יציב כדי שאפשר יהיה להסירו בשלמות מבלי שייכנסו פירורים לטונה. אהבתי.
 
ואצלי -
תבשיל צוואר טלה עם פול ירוק ושמיר - מאכל פסח פרסי שאמור להיות עם אורז, אך זה נאסר עלי
פרוסות ביצה חצי קשה עם טונה "מעושנת" של טיולים/צבא, ורוטב 1000 האיים
סלט חסה ושאר ירקות
סלט סלק

על הטונה הזו שמעתי מהבנים שלי כבר לפני שנים ואחד מהם אף צילם בשבילי את התהליך כדי לעודד אותי להכין. היום הכנתי, רעיון מפתיע ונחמד, והתוצאה ממש טעימה.
קופסת טונה בשמן - פותחים את הקופסה ומניחים בצלחת שטוחה וגדולה חסינת חום. מכווצ'צ'ים מגבת נייר ומניחים מעל, מחכים שתספוג את השמן ומדליקים. לוקח קצת זמן עד שנדלק. מחכים עד שהאש מכלה את כל השמן (לוקח יותר מכמה דקות). הנייר השרוף הופך לגוש מספיק יציב כדי שאפשר יהיה להסירו בשלמות מבלי שייכנסו פירורים לטונה. אהבתי.

ועוד בעניין הטונה ה"מעושנת" - כאשר סיפרתי על כך לבני, אחרי שכבר הכנתי, הבנתי ממנו שלא מכינים עם מגבת נייר אלא עם טישו. באמת תהיתי מהיכן יש להם בשטח מגבות נייר. אני מניחה שעם טישו הכל מסתיים מהר יותר והתוצאה פחות מעושנת. אנסה שוב בהזדמנות אחרת.
והטונה הייתה טעימה הרבה יותר מיד לאחר שהכנתי אותה, לעומת איך שהייתה כשאכלתי אותה בחג, שאז טעם העישון היה עז מדי. ייתכן שאילו הכנתי עם טישו, היה טעים באותה מידה גם ביום המחרת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וואי וואי וואי, טונה מעושנת- איזו נוסטלגיה!
האמת היא שבטיולי של בני עקיבא כבר לא מרשים להכין טונה מעושנת (אחרי מספר מקרים של כוויות חמורות).
 
למעלה