לאוהבי החיים הקלים, משהו טוב לשבת:

ויוי 25

Well-known member
1) המלצה חמה למתכון ל- 15 עוגיות -טחינה סירופ מייפל ושקדים טחונים,
ללא צורך בקמח וללא ביצים, ממש עוגיות טעימות וקלות מאוד להכנה.
וכך מכינים:
מערבבים בקערה 1/4 כוס טחינה גולמית עם 1/4 כוס סירופ. מייפל (או סירופ אגבה.)
מוסיפים כוס ורבע שקדים טחונים וקורט מלח ומערבבים היטב,מוסיפים כפית אבקת אפיה ומערבבים
היטב.
ב-2 ידיים יבשות ללוש מעט את התערובת ,לאסוף את כול התערובת וליצור ממנה כדור בצק,
ולהניח אותו בקערה ל-5 דקות מנוחה.
בינתיים :לחמם תנור- אפיה ל- 180 מעלות חום .
ובתבנית בגודל -בינוני מסדרים ניר- אפיה יבש .
מחלקים את כדור הבצק ל-15 כדורים (קטנים בגודל עגבניות שרי .)
מניחים כל כדור עגול וקטן בתבנית עם ניר -האפיה.
מהדקים מעט כל כדור טיפה משטחים אותו ,אך שישאר עדיין בצורת כדור.
מכניסים את התבנית עם כדורי הבצק לתנור-האפיה המחומם,
ואופים 6 דקות בלבד, עד לזהבה קלה.
מוציאים מהתנור מניחים מעל כל עוגיה עיגול קטן של שוקולד-"לובקה". (יש להשיג בבתי -הטבע.)
(או 1/2 קובית שוקולד.)
מחזירים לתנור לעוד 2 דקות אפיה עד להמסת השקולד ,
ולאחר ההמסה מיד מוציאים החוצה ל-15 דקות צינון ,
לאחר הצינון מניחים בהקפאה לעוד 10 דקות צינון, כדי שהכדורים יתייצבו לגמרי-ולא יתפרקו.
ולאחר 10 דקות מוציאים את התבנית מהפריזר- וזה מוכן לאכילה.

(אפשר להכין כמות כפולה ולהשאיר בפריזר עד 3 שבועות,
ובעת הצורך מוציאים מהפריזר את הכמות הרצויה לכם - ומפשירים 10 דקות בלבד,
פשוט וקל וכייפי להכין עם הנכדים שנהנים מעוגיות בטעם הנפלא. )

תכינו -ותיהנו .



___________________________________________________________________________________
מתכון מספר 2 הוא מיוחד ומוצלח וממש שווה להכינו :
עוגת פיקאנים להכנה קלה ומהירה ,טעימה, ואפילו פרווה - וללא צורך באפייה: (סה"כ 16 מנות.)
המצרכים להכנת התערובת:
כוס פיקאנים ,
כוס קוקוס טחון,
1/3 כוס ממרח -שקדים טבעי , (אפשר להחליף לטחינה גולמית חברת בארכה.)
1/3 כוס מייפל ,או סירופ אגבה, או 2 כפות דבש.
טיפונת מלח ,
חצי כפית- קינמון.

ההכנה:
1. טוחנים במעבד -המזון כוס אחת פיקאנים- לא קלויים,לטחון בפולסים עד שמתקבל מרקם פירורי -גרוס.
2. בקערה לערבב את המצרכים הבאים :
1/3 כוס ממרח -שקדים טבעי ללא סוכר.
1/3 כוס מייפל ,(או סירופ- אגבה)
קורט מלח
חצי כפית קינמון
מערבבים היטב הכל ביחד ,
לאחר העירבוב מוסיפים את הפיקאנים הטחונים ומערבבים היטב, ולהוסיף כוס קוקוס -טחון ולערבב.
בתבנית בגודל -בינוני מניחים ניר-אפיה יבש , ויוצקים עליו את התערובת שבקערה ,
ומשטחים את כל התערובת לכל שטח התבנית ,להדק בידיים לחות לשכבה אחידה.

לאוהבי הציפוי :
מערבבים ביחד כף ממרח שקדים ,עם כף מייפל, (או סירופ אגבה,) מוסיפים רבע כפית קינמון,
ומזלפים על העוגה שבתבנית,
ומכניסים לילה למקרר,(או לשעתיים לפריזר)
לאחר מכן, מוציאים וחותכים ל-16 ריבועים ,(נחתך בקלות אין צורך בהפשרה - ומוכן לאכילה.)
מתכון טעים שמכינים בכמה דקות בודדות ולאחר הקפאה של שעתיים נהנים מהטעם הנפלא.
כמה פשוט להכנה- וכול כך טעים.
לכולכם שבת -נעימה.

אגב,
אם לטעמכם זה יוצא מתוק מאוד,לאחר טעימה מהתערובת , תוכלו להוסיף מעט הל -טחון ,
שמעולה לאיזון הטעמים.
למי שרוצה להכפיל או לשלש בכמויות: אפשר להכין מראש, ולשמור עד שלושה שבועות בפריזר.

הפעם לשם גיוון השתמשתי במקום סירופ- מייפל ב-2 כפות סירופ-אגבה אורגני ,
וויתרתי על הציפוי כי עבורי היה מספיק מתוק גם ככה.

(יוצא טעים מאוד לאחר הקפאה של שעתיים בפריזר, מוציאים מהפריזר ל- 5 דקות ואוכלים.)

טחינה גולמית יכולה לשמש כתחליף לממרח- השקדים :
תוכלו להמיר לטחינה-גולמית לערבב ביחד עם 2 כפות דבש ולהוסיף את שאר המצרכים שבמתכון,
ולשמור שעתיים בפריזר,ההפשרה ממש מהירה ,
מוציאים מהתבנית לצלחת וממתינים רק 5 דקות וכבר מוכן לאכילה.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה