מתכון פרווה בדוק לאוזני המן?

michalgad

Active member
בדרך כלל תמיד חוזרת למתכון של יעל מוינה.
מה מתכון הבית שלכן?
 
אני הכי אוהבת בצק שמרים קר, של נירה שויאר או של ציפורה קרייזמן. לצערי מסרתי את ספריהן והם ארוזים כרגע במקום לא נגיש.
 

mיטלמן

Well-known member
אני הכי אוהבת בצק שמרים קר, של נירה שויאר או של ציפורה קרייזמן. לצערי מסרתי את ספריהן והם ארוזים כרגע במקום לא נגיש.
בצק שמרים של נירה שויאר לאזני המן.
אז שגעתי את חברתי שחיפשה וצילמה.
לבריאות ותהנו.
IMG-20240318-WA0013.jpg
 

michalgad

Active member
בצק שמרים של נירה שויאר לאזני המן.
אז שגעתי את חברתי שחיפשה וצילמה.
לבריאות ותהנו.
צפה בקובץ המצורף 100493
תודה. דוקא יש לי את הספר שלה באיזה ארון :). אמא שלי הכינה אוזני המן רק מבצק שמרים. אולי אכין לזיכרה. אבל אצלינו אוהבים מילוי שוקולד. היא כמובן הכינה רק עם פרג . מעניין אם יעבוד
 
תודה. דוקא יש לי את הספר שלה באיזה ארון :). אמא שלי הכינה אוזני המן רק מבצק שמרים. אולי אכין לזיכרה. אבל אצלינו אוהבים מילוי שוקולד. היא כמובן הכינה רק עם פרג . מעניין אם יעבוד
בוודאי שיעבוד. הכנתי בעבר עם מריחה של ריבה חמצמצה ועליה קקאו וקצת סוכר, ועם ריבה חמצמצה ועליה שברי שוקולד מריר.
 

mיטלמן

Well-known member
נוסטלגיה,
חיפשתי ברשת ומצאתי רק פריך לאזני המן של נירה שויאר,
אמי היתה מכינה גם מבצק פריך וגם מבצק שמרים, אבל לא בטוחה שזוכרת את הטעם.
 
נירה שויאר לא השתמשה בבצק שמרים קר להכנת אוזני המן, אבל יש לה מתכון מעולה לבצק כזה.
חיפשתי ברשת ומצאתי את זה.


בצק שמרים קר(עוגות לכל עת – נירה שויאר) מ ע ו ל ה!
*(4 כדורים.כל כדור=8 רוגלאך)
*אפשר להכין מראש ולהניח במקרר בתוך שקית ניילון.
* אפשר להקפיא.
* אין צורך להתפיח.
* אפשר למרוח למעלה משהו שיבריק את הרוגלאך-אני אוהבת אותם במצבם הטבעי:)

החומרים:
30 גרם שמרית
1 כף סוכר
¼ כוס מים פושרים
4 כוסות קמח >>>המרה לנ"ג= תגמיש
(+30%תוספת לנוזלים=סה"כ 240 מל'= 1 כוס כל הנוזלים יחד)
200 גרם מרגרינה רכה
½ כוס סוכר
2 חלמונים
½ כוס נוזלים (חלב, מים או שמנת)
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
למילוי עבור רוגלאך:
1 כוס סוכר
3 כפות אבקת קקאו
1 כפית שמנה של קינמון
הכנת הרוגלאך:
ללוש הכל יחד משך כ-5 דקות במיקסר/מג'ימיקס/ידנית.
מרדדים כל כדור בין 2 ניירות אפיה.
מורחים על העלה העגול מרגרינה מומסת.
מפזרים בנדיבות תערובת השוקולד.
חותכים לשמונה יחידות.
מגלגלים מהחלק הרחב של המשולש אל הצר.
מניחים על נייר אפיה בתבנית תנור.
אופים כ-20 דקות בתנור מחומם ל-170 מעלות
 

michalgad

Active member
לא הבנתי ,זה הבצק לאוזני המן ,אותו בצק שהיא השתמשה לרוגלך?
 
תודה. דוקא יש לי את הספר שלה באיזה ארון :). אמא שלי הכינה אוזני המן רק מבצק שמרים. אולי אכין לזיכרה. אבל אצלינו אוהבים מילוי שוקולד. היא כמובן הכינה רק עם פרג . מעניין אם יעבוד
בוודאי שיעבוד. הכנתי בעבר עם מריחה של ריבה חמצמצה ועליה קקאו וקצת סוכר, ועם ריבה חמצמצה ועליה שברי שוקולד מריר.
לא הבנתי ,זה הבצק לאוזני המן ,אותו בצק שהיא השתמשה לרוגלך?
בצק שמרים קר משמש לרוגלך, כרוכיות, אוזני המן וכו'.
 
למעלה